Kennismaking en echo

De eerste kennismaking vindt doorgaans rond de achtste week van de zwangerschap plaats, maar kan ook eerder als jij dat prettig vindt en daar behoefte aan hebt. Deze afspraak duurt ongeveer een uur. De eerste afspraak staat in het teken van kennismaking.

Wensen en verwachtingen
Door het stellen van vragen brengen wij jouw situatie in kaart. Aan de hand hiervan en jouw wensen en verwachtingen kunnen wij een passend en persoonlijk zorgplan aanbieden. Daarnaast ontvang je tijdens de eerste afspraak informatie over het verloskundige systeem, de praktijk en ontvang je praktische informatie over een gezonde leefstijl tijdens de zwangerschap.

Vroege echo
Bij aanmelding op de praktijk maken wij een vroege eerste echo om te kijken of er sprake is van een intacte zwangerschap. Deze eerste echo vindt bij voorkeur plaats tussen de 6 en 8 weken.

Termijnecho
Voor het bepalen van de uitgerekende datum maken wij gebruik van echografie. Dit gebeurt doormiddel van de termijnecho. De termijnecho wordt doorgaans gemaakt tussen de 10 en 12 weken en vindt plaats op onze hoofdlocatie aan de Kranenburgweg en wordt gemaakt in samenwerking met het Bronovo Ziekenhuis.